PROJEKTET

Vinderprojektet

C.F. Møller og Tredje Natur vinder Fremtidens Sølund. De tekniske rådgivere har tegnet byggeprojektet til realisering af et af danmarkshistoriens største og mest visionære boligprojekter. Det blev offentliggjort af en enig dommerkomité ved prisoverrækkelsen i KAB onsdag den 17. februar 2016.

 

Se vinderprojektet her.

 

Dommerbetænkningen fremhæver bl.a. bebyggelsens facader som meget velproportionerede, varierede og afstemte i forhold til områdets byhuse. 

 

Se dommerbetænkningen her.

 

Pressemeddelelse om vinderprojekt

Download pressemeddelelsen for offentliggørelsen af vinderprojektet her.

 


 


- Det nye Sølund er en helt ny måde at tænke plejehjem på, hvor vi inddrager de ældre i lokalmiljøet og byens liv.  København skal være en blandet by med plads til mangfoldighed og forskellighed, og det understøtter det nye Sølund.

Ninna Thomsen, Sundheds- og Omsorgsborgmester

 


 

Mod Ryesgade er bygningen trukket tilbage. Her er mikrobutikker og plejecenterets borgerrettede funktioner placeret, og der skabes mulighed for varieret og aktivt byliv.

 

 

I hjørnet mod Sortedams Dossering er facaderne trukket tilbage, så der dannes en Søplads.

 

 

Overordnet spænder forslaget bebyggelsen ud i hele byggefeltet med tre grønne gårdrum, hvoraf det centrale danner passage på tværs af Sølund, fra Ryesgade mod søsiden.  

 

 

Hjemmesiden bruger cookies

Vi bruger cookies for at forbedre din oplevelse og optimere hjemmesiden. Du kan altid slette cookies under dine indstillinger. Læs persondata- og cookiepolitik her.