KONTAKT

Vil du vide mere?

Hvordan søger jeg en bolig i Sølund?

Ældreboligerne bliver lejet ud via Københavns Kommune – se her hvordan du søger en ældrebolig.

 

Ungdomsboligerne bliver lejet ud via CIU – Det Centrale Indstillingsudvalg. Du søger en ungdomsbolig på CIU's hjemmeside.

 

Hvorfor bygger vi et nyt Sølund?

De fysiske rammer om Sølund er ikke længere tidssvarende, og det går ud over indeklimaet, arbejdsforholdene for de mange ansatte og ikke mindst hverdagen for beboerne. Det er ikke muligt at ændre de eksisterende bygninger, og derfor er det nødvendigt at bygge nyt. 

 

Hvornår begynder vi?

Den 1. juli 2020 begyndte beboerne at flytte, og det er i første omgang beboerne i ungdomsboligerne, der rykker ud. Plejehjemmet er fortsat i drift i de øvrige bygninger. Selve nedrivningen begynder i foråret 2021.  

 

Hvem bygger?

Samvirkende boligselskaber (SAB) og administrationsselskabet KAB bygger i samarbejde det nye Sølund. SAB er bygherre og bygningsejer.

 

Hvor længe varer projektet?

Byggeriet kommer efter planen til at vare cirka fem år, så det nye Sølund står færdigt i 2026.

 

Hvordan kommer arbejdet til at påvirke mig som nabo?

Som nabo vil du i perioder opleve øget støj og trafik – det er en naturlig og uundgåelig del af en byggeproces. Vi bestræber os på at holde arbejdet inden for de angivne tidsrammer og mindske generne efter bedste evne. Du kan se en fuld oversigt over, hvad der bliver bygget og hvornår her.

 

Hvordan kommer Sølund til at se ud?

Det er arkitekterne C.F. Møller og TREDJE NATUR, der har tegnet det nye Sølund, og du kan få et indtryk af, hvordan byggeriet kommer til at se ud her.

 

Hvem skal bo i det nye Sølund?

Sølund kommer til at rumme beboere i forskellige aldre. Børn, unge, forretningsdrivende og ældre fordelt på 360 plejeboliger, en daginstitution, 150 ungdomsboliger, 23 tryghedsboliger til ældre, mikrobutikker og en p-kælder.

 

Hvordan kan jeg som nabo få glæde af det nye Sølund?

Naboer og andre i lokalområdet vil blandt andet kunne nyde godt af grønne arealer, legeplads og en række mikrobutikker i facaden mod Ryesgade. Det nye byggeri bliver mere åbent og inviterende og får flere passager til søerne. Og så bliver det nye Sølund ikke mindst en stor arbejdsplads midt i byen.

 

Sidst opdateret 6. april 2021