PROJEKTET

Spørgsmål & svar om Det nye Sølund

Hvordan søger jeg en bolig i Sølund?

Ældreboligerne bliver lejet ud via Københavns Kommune – se her hvordan du søger en ældrebolig.

 

Ungdomsboligerne bliver lejet ud via CIU – Det Centrale Indstillingsudvalg. Du søger en ungdomsbolig på CIU's hjemmeside.

 

Hvorfor bygger vi et nyt Sølund?

De fysiske rammer om Sølund var ikke længere tidssvarende, og det går ud over indeklimaet, arbejdsforholdene for de mange ansatte og ikke mindst hverdagen for beboerne. Det er ikke muligt at ændre de eksisterende bygninger, og derfor er det nødvendigt at bygge nyt. 

 

Hvem bygger?

Det er den almene boligorganisation SAB, der opfører Det nye Sølund. KAB er byggeforretningsfører for SAB.


Hvornår begyndte vi?

Den 1. juli 2020 begyndte beboerne at flytte. Selve nedrivningen begyndte i foråret 2021. Der nedrives i etaper, så én blok huser fortsat plejehjemmet under første del af byggeriet. Se også tidsplanen for byggeriet.


Hvornår er byggeriet færdigt?

Byggeriet skulle efter planen vare cirka fem år, men er blevet forsinket. Det forventes, at Det nye Sølund er færdigt i 2028.

 

Hvordan kommer arbejdet til at påvirke mig som nabo?

Som nabo vil du i perioder opleve øget støj og trafik – det er en naturlig og uundgåelig del af en byggeproces. Vi bestræber os på at holde arbejdet inden for de angivne tidsrammer og mindske generne efter bedste evne. Du kan se en fuld oversigt over, hvad der bliver bygget og hvornår her.

 

Hvordan kommer Sølund til at se ud?

Det er arkitekterne C.F. Møller og TREDJE NATUR, der har tegnet det nye Sølund, og du kan få et indtryk af, hvordan byggeriet kommer til at se ud her.

 

Hvem skal bo i det nye Sølund?

Sølund kommer til at rumme beboere i forskellige aldre. Børn, unge, forretningsdrivende og ældre fordelt på 360 plejeboliger, en daginstitution, 150 ungdomsboliger, 23 tryghedsboliger til ældre, mikrobutikker og en p-kælder.

 

Hvordan kan jeg som nabo få glæde af det nye Sølund?

Naboer og andre i lokalområdet vil blandt andet kunne nyde godt af grønne arealer, legeplads og en række mikrobutikker i facaden mod Ryesgade. Det nye byggeri bliver mere åbent og inviterende og får flere passager til søerne. Og så bliver det nye Sølund ikke mindst en stor arbejdsplads midt i byen.

 

Sidst opdateret 1. marts 2024