En milepæl er nået for Det nye Sølund
Onsdag den 21. maj kunne SAB fejre rejsegilde for Det nye Sølund, der er efter mange forhindringer nu er skudt helt op til 4. sal
Kransen var hejst den 21. maj ved Sortedams Dossering på Nørrebro, for der var tale om fejring af en milepæl. Efter mange år med to udbudsrunder og byggestop var det en glad John Sørensen, formand for SAB, der bød velkommen til rejsegilde for Det nye Sølund.
”Vejen hertil har været brolagt med forhindringer, men endelig står vi her i dag efter næsten 15 år. Det har krævet hårdt arbejde for os alle, men som formand er jeg stolt af at se, at vi ved fælles hjælp er nået så langt,” sagde John Sørensen.
Han glemte dog ikke, hvem der har æren for, at det fire etagers høje byggeri er skudt så hurtigt i vejret. For mens processen op til byggestart har haft mange udfordringer, er det gået stærkt, siden håndværkerne kom ind på byggepladsen.
”Rejsegildet er håndværkernes fest. Jeg vil derfor sige stor tak for jeres arbejde med at bygge Danmarks største almene byggeri til SAB.”
Et attraktivt byggeri på en meget attraktiv adresse
Det nye Sølund vil bidrage positivt til det i forvejen livlige kvarter ved Sortedams Dossering på Nørrebro. Det skal styrke det levende byliv i åbne og inkluderende rammer, der giver mulighed for, at beboere og bydelens borgere kan mødes og danne nye fællesskaber.
Et attraktivt byggeri på en meget attraktiv adresse, mente sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling:
”Her opføres ikke alene Danmarks største plejecenter, men også mange – og meget efterspurgte – ungdomsboliger. Det nye Sølund kommer til at bidrage til den blandede by med boliger for alle. Lige midt i København.”
Arkitekt Mads Mandrup fra C.F. Møller Architects var enig.
”Det handler ikke kun om bygninger, men også om naboskab og fællesskab mellem generationer. Her kommer flere gårdrum og haver, hvor beboerne kan mødes. Det bliver stort, det bliver stærkt, og det bliver flot,” konstaterede han.
Fokus på bæredygtige løsninger
Byggeriet bliver på 5-6 etager og opføres med stort fokus på bæredygtighed. De flade tage anlægges med solceller, sedum og tagterrasser. Flere af facaderne opføres i tegl, der har lang levetid, og beton fra det gamle Sølund er blevet genbrugt i andre byggerier, anlæg af veje m.m.